2011. augusztus 19., péntek

Azt mindenki tudja, hogy a kapcsolatokban minden hetedik év nehéz, és akár szakításhoz is vezethet. Az asztrológusok szerint a titokzatos hetedik év a személyes sorsunkban is fontos szerepet kap. Mindennek az okozója a nagy sorsbolygó, a Szaturnusz.

A Szaturnuszt gyakran nevezik Égi Tanítónak vagy az Idő Urának is, mindezt azért, mert ez a bolygó jelöli a horoszkópban a megpróbáltatásokat, a gátló hatásokat, a katasztrófákat és a nagy, sorsszerű fordulatokat is. Olyan sorsfeladatokat jelez előre, amelyeket mindenképp teljesítenünk kell, mert ezek nélkül nem léphetünk tovább a lelki fejlődésben. A bolygó huszonkilenc és fél év alatt tesz meg egy látszólagos kört az ekliptikán. A tranzitképletekben (amelyekben a születéskori és a jelen idejű bolygóállásokat vetik össze az asztrológusok – a szerző) nagyjából hét és fél évente kerül fontos fényszögbe „önmagával”. Képletesen fogalmazva: a Szaturnusz hétévente szólít fel bennünket felelni az élet iskolájában, a kérdés csak az, hogy megtanultuk-e a tananyagot. Aki nem készült rendesen, annak bizony hét évig igencsak nehéz lesz a sorsa, ezért éri meg figyelni, és jól vizsgázni!

Íme a Szaturnusz vizsgatételei

Első vizsga: 5–7 éves korban
A titokzatos hetes: miért hét évente kapunk egy sorsfeladatotAz én megtapasztalása
A gyerekek ebben a korban kezdenek el önálló lényként gondolni önmagukra, legalábbis a pszichológusok szerint. A Szaturnusz arra tanítja őket, hogy tudjanak önállóan dönteni testi szükségleteikről, képesek legyenek kilépni a nagyvilágba, és egy egész napot az iskolában tölteni.
Tipp szülőknek: Szeretettel, biztatással támogassuk ezt a törekvést, de azért a fél szemünket mindig tartsuk a gyerekeken! Például minél előbb legyen önálló feladat a leckeírás, de ellenőrizzük az elkészült művet!

Második vizsga: 14–15 éves korban

Az érzelmek megtapasztalása
Ebben az időszakban a kamaszok az érzelmi önállóságból vizsgáznak az élet iskolájában. A tanárok és a popsztárok iránti rajongással, majd az első valós szerelmekkel, az első csókkal bizonyítják a Szaturnusz előtt, hogy érzelmileg felkészültek (vagy épp még éretlenek) a felnőtté válás kihívásaira.
Tipp szülőknek: Az őszinte esti beszélgetés, a saját kamaszkori élmények elmesélése sokat segít ebben az érzelmileg nehéz időszakban!

Harmadik vizsga: 22–23 éves korban
Az intellektus megtapasztalása
Talán az egyik legnehezebb és legmeghatározóbb számonkérés: azt kell eldöntenünk, hogy mivel foglalkozunk hátralévő életünkben. A karrierválasztás és a politikai nézetek kialakítása intellektuális kihívásának kell „jól felkészült” eredménnyel megfelelnünk.
Tipp: Használjuk fel a pótvizsga lehetőségét: tartsuk észben, hogy a következő hét évben még a véglegesnek tűnő döntéseinken is könnyen változtathatunk, ha nem vagyunk boldogok!

Negyedik vizsga: 29–30 éves korban

Az ego megtapasztalása
Ez nem is vizsga, valójában a Szaturnusz összevont szigorlatra rendel bennünket. A feladat, hogy eddigi döntéseinkről számot adjunk. Azt kell megmutatnunk, hogy jól vezettük-e az életünket. Sokan húzzák a szigorlaton a házasság, a gyermekvállalás vagy az új párkapcsolat könnyű tételét. Kevésbé szerencséseknek a szakítás vagy a munkahelyváltás témaköre jut.
Tipp: Ha az elmúlt hét évben bátran változtattunk annak érdekében, hogy megtaláljunk a helyünket (mind a karrierben, mind a magánéletben), lehet, hogy észre sem vesszük ezt a vizsgát, olyan könnyen teljesítjük.

Ötödik vizsga: 36–37 éves korban
Pénzügyi feladatok
Ezt az évet gyakran a pénzügyi helyzetünk stabilizálásával kell töltenünk, legalábbis akkor, ha eddig nem tudtuk még megteremteni a teljes anyagi függetlenségünket és a megélhetéshez szükséges biztos feltételeket. Sokan hiteleket vesznek fel, vagy épp nagyobb összeggel előtörlesztik a meglévőket, de itt az ideje a magánnyugdíjpénztárunk és az életbiztosításunk felülvizsgálatának is.
Tipp: Aki még ez előtt az életkor előtt áll, már most kezdjen el félretenni, hogy felkészülhessen az ötödik vizsga anyagi kihívásaira!

Hatodik vizsga: 44–45 éves korban
Érzelmi feladatok
Második házasság, késői gyermekvállalás – hogy csak két kellemesebbet említsünk a 44–45 éves korban előforduló szaturnuszi feladatok közül. Ebben az időszakban sokan tapasztalják, hogy szokatlan érzelmi intenzitással élik az életüket: szerelmek lángolhatnak fel vagy épp hunyhatnak ki.
Tipp: Aki 44 évig őszintén élte meg az érzelmeit, annak most sem kell tartania semmitől. Aki azonban eddig nem vagy csak nehezen vállalta fel az érzéseit, az kénytelen lesz megnyílni!

Hetedik vizsga: 51–52 évesen
Intellektuális feladatok
Életünk fő művét írjuk meg képletesen (és sokan valóságosan is). Arról kell meggyőznünk az Égi Tanítómestert, hogy elég okosak lettünk az elmúlt évtizedekben, és képesek vagyunk a következő generációkat élettapasztalatunkkal oktatni.
A titokzatos hetes: miért hét évente kapunk egy sorsfeladatot
Tipp: Ebben az évben akkor is érdemes naplószerűen lejegyezni gondolatainkat, ha korábban nem tettük. Az írás ugyanis segít végiggondolni az életünket, és megfogalmazni a fontos tapasztalatokat.

Nyolcadik vizsga: 59–60 éves korban

Személyiségbeli feladatok
Ismét egy szigorlat, amelynek az a célja, hogy kiderüljön, sikerült-e megvalósítanunk az életfeladatunkat az elmúlt hat évtizedben. Akinek igen, az szinte meg sem érzi a változást, egyszerűen csak új, pihentető hobbikat fedez fel magának. Aki viszont eddig rossz úton járt, az most hirtelen éles váltással kezdhet új életet. Gyakran egy-egy megbetegedés jelzi: eddig csak elblicceltük a vizsgáinkat, de most közeledik a nagy szigorlat ideje.
Tipp: Ha ehhez az időponthoz közeledve egyre égetőbb bennünk a vágy, hogy más irányba vigyük a sorsunkat, vagy megvalósítsuk fiatalkori álmainkat, ne legyintsünk, mondván: „Öreg vagyok én már ehhez!” Szó sincs róla, kezdjünk neki!

Nefertiti

2011. augusztus 11., csütörtök

Hulló csillagok.

Teleholdnál is jönnek a Perseidák!

 
Péntekről szombatra virradó éjszaka ismét Perseida maximum lesz, ám idén a telehold fénye nagyban nehezítheti a hullócsillagok megfigyelését.
 
 
Az idén sajnos nincs szerencsénk a legismertebb meteorrajjal, ugyanis a Perseidák maximuma pontosan a telehold napjára esik, így a fényesen világító égi kísérőnk a meteorok nagy részét letörli majd AZ égről. Csak a fényesebb rajtagok lesznek láthatók, amiből szerencsére Perseidák idején elég sok van, így mindenképpen érdemes pár órát AZ ég alatt tölteni, különösen a hajnali, esetünkben a szombat, és esetleg a vasárnap hajnali órákban.
A Perseidák első megfigyelése Kr.u. 36-ban történt Kínában, vagyis egy régóta létező meteorrajról van szó. A meteorokat létrehozó porszemek a 130 éves keringési idejű 109P/Swift-Tuttle-üstökösből származnak, melyet szintén láttak AZ ókori Kínából Kr.e. 68-ban. A számítások szerint AZ üstökös már ezt megelőzően is keresztezhette a földpályát, így akár sok ezer éves is lehet AZ áramlat, csak feljegyzések nem maradtak róla. Az üstökös pályája mentén szétszórt por mára egy igen széles lepellé terebélyesedett, így már július második felében is láthatunk Perseida meteorokat, természetesen ekkor még kis számban. A porfelhő legsűrűbb részén augusztus 12-13-a tájékán szoktunk áthaladni.
 Teleholdnál is jönnek a Perseidák!
A Swift-Tuttle-üstökös AZ 1992-es visszatérése idején (Herman Mikuz felvétele)
Az első megfigyelések után a 8-11. században jegyezték fel rendszeresen a raj jelentkezését, később azonban csak szórványosan említik. A modern nyugati tudomány számára Adolphe Quételet fedezte fel újra a rajt 1835-ben. Az áramlat 1839-ben óránként 160 meteort adó maximumot produkált. A Szent Lőrinc könnyeinek is nevezett csillaghullás 1993-ban és 1994-ben 300-500 meteort adott óránként, ami a Swift-Tuttle legutóbbi, 1992-es napközelségének volt köszönhető. A szülőüstökös közelében ugyanis sűrűbb a porfelhő, mint attól távol. Azóta mérsékeltebb, de még így is nagyon látványos maximumok vannak, bár 2008-ban egy nappal a hivatalos maximum után egy nagyobb kitörés örvendeztette meg a kitartó észlelőket. További érdekesség, hogy a fényes meteorok aránya augusztus 8-a körül a legnagyobb, miközben a legtöbb meteor 12/13-án jelentkezik.  /ez évben is így volt...jött a tűzgömb...!!!mely Magyarországon látható is volt...
Teleholdnál is jönnek a Perseidák!
A meteorok a Perseus csillagkép irányából látszanak jönni, de nem onnan indulnak, így AZ égbolt bármely részén feltűnhetnek. A tapasztalatok szerint déli és északi irányba nézve láthatjuk a legszebb rajtagokat (S&T)
A meteorok megfigyeléséhez nincs szükség távcsőre, sokkal inkább egy kényelmes, dönthető támlájú kerti ágyra, meg egy jó hálózsákra. De sose a zenitet, a fejünk feletti pontot bámuljuk, inkább valahova félúton a zenit és a horizont közé, úgy 45 fok magasra nézzünk. Mivel a fényes Hold délen fog világítani, északi irányba forduljunk ott láthatjuk a legtöbb perseidát. Így este jobb kéz felől, hajnalban pedig jobbra fentről fognak érkezni a perseida meteorok, amelyik más irányból jön, AZ másik rajhoz tartozik.

Teleholdnál is jönnek a Perseidák!
Fényes perseida meteor augusztus 8-án hajnalban a Becsehelyen üzemelő videometeoros kamera felvételén (Igaz Antal, Nagykanizsai Amatőrcsillagász Egyesület)
A kedvezőtlen körülmények ellenére AZ óbudai Polaris Csillagvizsgáló augusztus 12-én pénteken este 10 órától várja AZ érdeklődőket egy kis Perseida nézésre. A programot előadások színesítik - többek között AZ augusztus 5-ei fényes tűzgömbről -, valamint a meteorok mellett távcsöves nézelődésre is lehetőség nyílik.

Nefertiti

2011. augusztus 10., szerda

Akció!


Nyár, szerelem, kapcsolatok. Ismerd meg önmagad, és  partnered. Összeilletek? Most megrendelheted párkapcsolati horoszkópodat 6.200Ft helyett 4.400Ft-ért augusztus 31.-ig.

Ok és okozat

Az ok és okozat törvénye: Az ok és okozat törvényéről van szó. Ez pedig azt jelenti, hogy minden cselekedetnek, sőt minden gondolatnak van valami következménye. A cselekedet és a gondolat minden következményével együtt szerves egységet képez. A gondolat mielőtt elhagyná gazdáját, akár cselekedette transzformálódik, akár nem, mindenképpen átrezeg az illető fizikai, asztrális és mentális testén, és ott hagyja a lenyomatát. Ez azt jelenti, hogy a gondolat rezgéseinek köszönhetően a működő ego minden megnyilvánulása elültet bennünk egy-egy magot, ami csak a megfelelő körülmények összeállítását várja, hogy kihajthasson és meghozza gyümölcsét.  A gyümölcs pedig olyan lesz, amilyen az elültetett mag volt. Ki mint vet, úgy arat. Ez azt jelenti, hogy előbb utóbb kivétel nélkül mindenkinek meg kell tapasztalnia, személyesen is át kell élnie azt, amit embertársaival és általában az élettel elkövetet. Ezen nem segít a tudatlanság, és nem segít az sem, ha valaki nem hisz benne. A szeretetnek alárendelt cselekedetek kellemes következményekkel járnak. A félelemből, tehát a fény hiányából, az ego sötét erőiből táplálkozó cselekedetekért viszont mindig nagy árat fizetünk. Ezt a törvényt keleten a karma törvényének nevezik. Hangsúlyozni szeretnénk, hogy a karma nem egy büntetésként lesújtó ököl, hanem egyidejűleg lecke és lehetőség. Nem valami vagy valaki más ítélkezik felettünk, hanem mi magunk. Azáltal, hogy elültetünk önmagunkban cselekedetünk magját, előbb-útóbb olyan helyzetbe kerülünk, ahol kénytelenek leszünk elfogyasztani cselekedetünk gyümölcsét is. Ha saját bőrünkön nem tapasztalnánk meg a szenvedést, akkor esetleg soha nem hagynánk abba embertársaink kínzását. Valahányszor kellemes dolog történik velünk, azt szinte magától értetődőnek vesszük és csak nehéz helyzetekben teszünk fel a kérdést, hogy miért éppen velem történt? Ez vagy az? Ez az oka annak, hogy az ok és okozat törvényét az ember rendszerint csak több inkarnáció után és nagyon sok szenvedés árán ismeri fel.
Nefertiti

2011. augusztus 7., vasárnap

Augusztusi varázstábla.

Nagyon kedves barátom számmisztikával foglalkozik, ő minden hónapban elkészíti a varázstáblát, hogy tisztában legyünk az adott nap energia rezgéseivel.

Íme Mátyás Anita ( Manita ) varázstáblája:



dátum gondolat érzelem cselekedet sorsút Sors szám megjegyzés
08.01 4 8 1 13 4 Munka, siker
2 4 8 2 14 5 Változás, utazás
3 4 8 3 15 6 harmónia
4 4 8 4 16 7 gyógyulás
5 4 8 5 17 8 Pénz, üzlet
6 4 8 6 18 9 Szeretetenergia
7 4 8 7 19 1 Kezdet, alkotás
8 4 8 8 20 2 intuíció
9 4 8 9 21! :) 3 Bőség, kreativitás
10 4 8 1 13 4 Tervek, kitartás
11 4 8 11=2  :) 14 5 tanulás
12 4 8 3 15 6 Szívbéli döntés
13 4 8 4 16 7 Telehold, spiritualitás
14 4 8 5 17 8 Igazság, pénz
15 4 8 6 18 9 bölcsesség
16 4 8 7 19 1 önbecsülés
17 4 8 8 20 2 diplomácia
18 4 8 9 21! :) 3 kommunikáció
19 4 8 1 13 4 Otthon, siker
20 4 8 2 14 5 Hit, tanítás
21 4 8 3 15 6 szerelem
22 4 8 22=4  :) 16 7 öngyógyítás
23 4 8 5 17 8 Karrier
24 4 8 6 18 9 Mások segítése
25 4 8 7 19 1 új lehetőségek
26 4 8 8 20 2 Belső hang
27 4 8 9 21! :) 3 termékenység
28 4 8 1 13 4 Védelem, szex
29 4 8 11=2 :) 14 5 Belső középpont
30 4 8 3 15 6 Újhold, szerelem
31 4 8 4 16 7 Kutatás, keresés


A Varázstáblában a hónap minden napját rezgéseire bontva láthatod  :)   A megjegyzések a sorsszámra vonatkoznak, arra, hogy milyen sors vár arra a dologra, amit az adott napon elindítottál. A kulcsszavak közül, bármelyiket behelyettesítheted a számokhoz, nem csak azt az egyet amit én beírtam  :)

http://nevedbenasorsod.hu/

2011. augusztus 2., kedd

Akció!

Nyár, szerelem, kapcsolatok. Ismerd meg önmagad, és  partnered. Összeilletek? Most megrendelheted párkapcsolati horoszkópodat 6.200Ft helyett 4.400Ft-ért augusztus 31.-ig.

Nefertiti